Prajitura cu cafea

de anca_rm in Prajituri, 4 Iun 2014 | 6333 vizualizari

 

Este o prajiturica foarte gustoasa, dar nerecomandata copiilor si celor carora nu le place cafeau.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt moale
  • 100 gr migdale macinate
  • 3 linguri faina 000
  • 0.5 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura pesmet
  • Pt insiropat: 50 ml cafea +2 patratele ciocolata
  • Pr décor: 50 gr ciocolata neagra +2 linguri lapte si fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Untul tinut la temperatura camerei , ca sa fie moale, il batem impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o crema si nu se mai simt granulele de zahar.

Eu am folosit zahar brut , dar este bun si cel alb tos .

Ciocolata o topim impreuna cu doua linguri de cafea si o punem peste untul amestecat deja cu zaharul .

Omogenizam bine .

Separam ouale , albusurile le punem intr-un bol , iar galbenusurile le adaugam pe rand unul cate unul in compozitia deja formata .

Eu am avut oua de la tara si au fost mici , asa ca am pus 4 bucati .

Amestecam , adaugam si faina de migdale , faina , lingura de pesmet si praful de copt

Batem albusurile spuma tare si le incorporam in aluat .

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie turnam compozitia si o dam la cuptor pentru 30-40 minute .

Innainte de a o scoate facem testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci este gata .

Pana cand se coace facem siropul : 50 ml cafea incalzita in care dizolvam 2 patretele de ciocolata .

Scoatem din cuptor , intepam blatul cu un bat de frigaruie si turnam siropul peste , lasam sa absoarba tot si sa se raceasca .

Facem glazura :topim ciocolata cu laptele si turnam peste , nivelam iar deasupra presaram fulgi de migdale .

 

 

TIPS-URI

1

siropul se poate face mai dulce daca doriti , adaugand zahar sau mai multa ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anca_rm 1

05.06.2014, 08:46

Cris multumesc

anca_rm 1

05.06.2014, 08:46

Rocsi multe imbratisari

laura_n 1

05.06.2014, 15:32

bestiala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Delicioasa